Strona główna Kluski śląskie ciemne

Kluski śląskie ciemne

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Kluski śląskie ciemne offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Kluski śląskie ciemne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kluski mają ciemniejszy kolor, ponieważ część ziemniaków w cieście jest surowa.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie ciemne - SKŁADNIKI:

Kluski śląskie ciemne - PRZYGOTOWANIE:

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie ciemne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety parówkowo jajeczne Naleśniki o smaku migdałowym Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami
Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze
Placek ziemniaczany z gulaszem Babka ryżowo-jabłkowa Eli z sosem jeżynowym Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Jesienna zapiekanka makaronowa Lasagne z mięsem mielonym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane