Strona główna Kluski śląskie ciemne

Kluski śląskie ciemne

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Kluski śląskie ciemne offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Kluski śląskie ciemne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kluski mają ciemniejszy kolor, ponieważ część ziemniaków w cieście jest surowa.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie ciemne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaki,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • do smaku Sól

Kluski śląskie ciemne - PRZYGOTOWANIE:

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie ciemne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Risotto z cukinią i boczkiem Makaron z cukinią i bazyliowym sosem Danie ze świeżym bobem
Cukinia nadziewana ryżem i mięsem mielonym Zapiekane cukinie z mięsem i kaszą Jogurtowe placuszki z borówkami i bananem
Kasza gryczana w sosie z cukinii Cukiniowo fasolkowy gulasz Schab w duszonych warzywach
Ryż z papryką i mięsem Pure ziemniaczane Eli z bobem Kopytka Eli z bobem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane