Strona główna Kluski śląskie ciemne

Kluski śląskie ciemne

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Kluski śląskie ciemne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kluski mają ciemniejszy kolor, ponieważ część ziemniaków w cieście jest surowa.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie ciemne - SKŁADNIKI:

Kluski śląskie ciemne - PRZYGOTOWANIE:

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie ciemne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kluski na parze z jagodami
Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra Ryż z mieszanką warzyw Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Jajka w sosie paprykowym Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane