Strona główna Kluski śląskie ciemne

Kluski śląskie ciemne

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Kluski śląskie ciemne offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Kluski śląskie ciemne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kluski mają ciemniejszy kolor, ponieważ część ziemniaków w cieście jest surowa.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie ciemne - SKŁADNIKI:

Kluski śląskie ciemne - PRZYGOTOWANIE:

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie ciemne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane