Strona główna Kluski śląskie ciemne

Kluski śląskie ciemne

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Kluski śląskie ciemne offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Kluski śląskie ciemne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kluski mają ciemniejszy kolor, ponieważ część ziemniaków w cieście jest surowa.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie ciemne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaki,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • do smaku Sól

Kluski śląskie ciemne - PRZYGOTOWANIE:

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie ciemne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kluski nadziewane Zapiekanka naleśnikowa z parówką i sosem Jajecznica z koperkiem
Placki ziemniaczane  Łazanki z gotowanym mięsem i warzywami Rolada schabowa
Jajecznica z płatkami owsianymi Jajecznica z wędzonym łososiem Leniwce z białego sera
Cukinia faszerowana mięsem mielonym Przysmak marynarza Makaron na zielono z cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane