Strona główna Kluski śląskie ciemne

Kluski śląskie ciemne

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Kluski śląskie ciemne offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Kluski śląskie ciemne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kluski mają ciemniejszy kolor, ponieważ część ziemniaków w cieście jest surowa.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie ciemne - SKŁADNIKI:

  • 1 kg ziemniaki,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • do smaku Sól

Kluski śląskie ciemne - PRZYGOTOWANIE:

Pól kilograma ziemniaków ugotować w osolonej wodzie. Drugą połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody w ściereczce. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Gorące połączyć z ziemniakami surowymi i mąką ziemniaczaną, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować okrągłe kluski, na środku robić małym palcem wgłębienie. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut od zagotowania. Podawać z sosem, mięsem i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie ciemne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kapusta duszona z pomidorami Gulasz z mini patisonami i fasolką Makaron z gruszkami
Zapiekanka z wędzonym łososiem Spaghetti ze świeżych pomidorów Racuszki z jabłkami
Tortellini z brokułami i mascarpone Racuchy rybne z warzywami Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną
Zapiekanka z kurczakiem Pierogi z jeżynami ,,Karbowanka,, z buniowym sosem a'la bolognese

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane