Strona główna Kluski śląskie z mięsem

Kluski śląskie z mięsem

Kluski, Knedle « poprzedni | następny »
mika3008 - Przepis na: Kluski śląskie z mięsem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 187
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Kluski śląskie z mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne knedelki dla całej rodziny


trudność: łatwe
czas:

Kluski śląskie z mięsem - SKŁADNIKI:

  • 15 ziemniaków
  • 2 szkl. maki ziemniaczanej
  • mąka pszenna- ile zabierze ciasto
  • 2 duże cebule
  • 25 dkg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
  • łyżeczka majeranku
  • pieprz do smaku, sól oraz przyprawa uniwersalna

Kluski śląskie z mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki gotujemy jak zwykle, odcedzamy, dodajemy odrobinę pieprzu i dokładnie dusimy, bądź przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do wystygniecia. Do zimnych ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, zagniatamy, dosypujemy mąkę pszenną, by ciasto było jednolite i nie kruszyło się (jak na kopytka). Cebule smażymy na złoty kolor Do mięsa mielonego dodajemy majeranek, pieprz, sól oraz przyprawy oraz 1/4 części usmażonej cebulki. Z ciasta formujemy kulki, w których palcem robimy wgłębienie, do którego dajemy farsz. Dokładnie zlepiamy. Zagotowujemy wodę z łyżką soli, na wrzątek wrzucamy kluski. Gotujemy aż wypłyną na wierzch. Tak przygotowane kluski posypujemy cebulką i podajemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie z mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluseczki maślane Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym Kopytka ze skwarkami
Lane kluseczki z pomidorami i oregano Kluseczki z cukinii Kluski nadziewane
Leniwce z białego sera Szagówki poznańskie ze skwarkami Kluski na śmietanie z śliwkami i migdałami
Zielone kopytka Kluski na parze z truskawkami Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane