kucharzamator

kucharzamator

Kucharz
[Przepisów: 5]

Kluski śląskie z sosem cebulowo-pieczrkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kluski śląskie z prostym sosem cebulowo-pieczarkowym, które będą dobrym pomysłem na szybki i prosty obiad.

Kluski śląskie z sosem cebulowo-pieczrkowym

Składniki:

Kluski śląskie z sosem cebulowo-pieczrkowym

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie z sosem cebulowo-pieczrkowym
KLUSKI: Gotujemy ziemniaki na miękkości i odcedzamy. Kiedy są jeszcze gorące staramy się je rozgnieść na jednolitą masę. Następnie należy dodać troszkę mniej mąki niż jest ziemniaków ( im więcej mąki tym ściślejsze będą nasze kluski ). Wyrabiamy nasze składniki razem i formujemy kluski. Wrzucamy je na gotującą się wodę i gotujemy aż wypłyną na wierzch. SOS: Jedną cebulę smażymy na maśle. Kiedy zmięknie dodajemy ugotowane wcześniej pieczarki i podsmażamy. Następnie wlewamy dowolną ilość śmietany oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)