Strona główna Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2

Kluski « poprzedni | następny »
Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1045
zdjęcia: 1 z 3
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym


trudność: średnie
czas:

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 - SKŁADNIKI:

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 - PRZYGOTOWANIE:

SOS PIECZARKOWY Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do grzybów. Grzyby zalać 1/4 wody, dusić do miękkości., dodać koperek suszony i listki laurowe. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody, wlać do grzybów, dodać sól i pieprz, zagotować. Połączyć ze śmietaną KLUSKI: Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować. Ugotowane ziemniaki ostudzić, zemleć. Do ziemniaków wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać jajko, szczyptę soli, zagnieść ciasto. Ciasto pokroić na kilka małych kawałków. Formować w mące pszennej kulki, lekko spłaszczać, na środku zrobić wgłębienie na środku. Kluski gotować we wrzącej i osolonej wodzie. Gdy kluski wypłyną na wierzch, gotować jeszcze ok 4 minut. Wybierać kluski łyżka cedzakową na talerze, polewać sosem pieczarkowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Kluski śląskie z sosem pieczeniowym i surówką Kluski ziemniaczane
Kluski śląskie Joanny Kluseczki z serem z mąki razowej Pampuchy z owocowym sosem
Marchewkowe leniwe / kopytka Kluseczki ziemniaczano-serowe z kaszą manną Kluski śląskie z sosem drobiowym
Kluski z surowych ziemniaków Kopytka Eli z niespodzianką  Pierogi leniwe z kaszą manną

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane