Strona główna Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2

Kluski « poprzedni | następny »
Danusia19671 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1007
zdjęcia: 1 z 3
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym


trudność: średne
czas:

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 - SKŁADNIKI:

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 - PRZYGOTOWANIE:

SOS PIECZARKOWY Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do grzybów. Grzyby zalać 1/4 wody, dusić do miękkości., dodać koperek suszony i listki laurowe. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody, wlać do grzybów, dodać sól i pieprz, zagotować. Połączyć ze śmietaną KLUSKI: Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować. Ugotowane ziemniaki ostudzić, zemleć. Do ziemniaków wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać jajko, szczyptę soli, zagnieść ciasto. Ciasto pokroić na kilka małych kawałków. Formować w mące pszennej kulki, lekko spłaszczać, na środku zrobić wgłębienie na środku. Kluski gotować we wrzącej i osolonej wodzie. Gdy kluski wypłyną na wierzch, gotować jeszcze ok 4 minut. Wybierać kluski łyżka cedzakową na talerze, polewać sosem pieczarkowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Leniwe kluseczki dla niemowląt po 11 m-cu Parzonki wg Zub3r'a Kluski z kalafiora
Mięciutkie kopytka Serowe kluski z dyniowym puree Szpinakowe kluseczki
Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym Kluski ziemniaczane zwane śląskimi Pokrzywowe kluski śląskie
Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami Kluski kładzione z jabłkami Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane