Strona główna Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2

Kluski « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym


trudność: średne
czas:

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 - SKŁADNIKI:

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2 - PRZYGOTOWANIE:

SOS PIECZARKOWY Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do grzybów. Grzyby zalać 1/4 wody, dusić do miękkości., dodać koperek suszony i listki laurowe. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody, wlać do grzybów, dodać sól i pieprz, zagotować. Połączyć ze śmietaną KLUSKI: Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować. Ugotowane ziemniaki ostudzić, zemleć. Do ziemniaków wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać jajko, szczyptę soli, zagnieść ciasto. Ciasto pokroić na kilka małych kawałków. Formować w mące pszennej kulki, lekko spłaszczać, na środku zrobić wgłębienie na środku. Kluski gotować we wrzącej i osolonej wodzie. Gdy kluski wypłyną na wierzch, gotować jeszcze ok 4 minut. Wybierać kluski łyżka cedzakową na talerze, polewać sosem pieczarkowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski śląskie z sosem pieczarkowym 2  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Serowe kluski z dyniowym puree Szpinakowe kluseczki Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym
Kluski ziemniaczane zwane śląskimi Pokrzywowe kluski śląskie Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami
Kluski kładzione z jabłkami Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu Kluski leniwe z suszoną miętą
Kluski z makiem Leniwe kluski serowe Kopytka z cebulkową okrasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane