Kluski szpinakowe

mushu16 - Przepis na: Kluski szpinakowe offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Kluski szpinakowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szpinak zawsze mi się źle kojarzył, póki go nie spróbowałam po raz pierwszy w jakimś daniu. Kluski szpinakowe są moimi ulubionymi kluskami


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski szpinakowe - SKŁADNIKI:

  • 300 g twarogu
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • sól do smaku

Kluski szpinakowe - PRZYGOTOWANIE:

Twaróg gnieciemy praską lub widelcem. Rozmrażamy szpinak i odsączamy go z wody, a następnie dajemy do twarogu. Dodajemy jajka i mąkę, a potem wszystko dokładnie wyrabiamy. Masa jest dosyć rzadka i klejąca się, więc należy uważać. Następnie formujemy w wałeczki i kroimy coś na kształt kopytek. Ja, żeby mi się lepiej formowało obtaczam wałek najpierw w mące. Wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy, aż wypłyną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski szpinakowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szpinak
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Szpinakowe kluseczki Makaron ze szpinakiem
Szpinakowe kopytka Dyniowa rolada ze szpinakiem Rolada szpinakowa nadziewana
Pęczak ze szpinakiem i pomidorami Szpinak na cieplo z żółtym serem Szpinak z jajeczkiem
Naleśniki z farszem szpinakowym Pizzerinki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane