Kluski szpinakowe

mushu16

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 5
Kluski szpinakowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szpinak zawsze mi się źle kojarzył, póki go nie spróbowałam po raz pierwszy w jakimś daniu. Kluski szpinakowe są moimi ulubionymi kluskami


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski szpinakowe - SKŁADNIKI:

  • 300 g twarogu
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • sól do smaku

Kluski szpinakowe - PRZYGOTOWANIE:

Twaróg gnieciemy praską lub widelcem. Rozmrażamy szpinak i odsączamy go z wody, a następnie dajemy do twarogu. Dodajemy jajka i mąkę, a potem wszystko dokładnie wyrabiamy. Masa jest dosyć rzadka i klejąca się, więc należy uważać. Następnie formujemy w wałeczki i kroimy coś na kształt kopytek. Ja, żeby mi się lepiej formowało obtaczam wałek najpierw w mące. Wrzucamy do osolonej, gotującej się wody i gotujemy, aż wypłyną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski szpinakowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szpinak
Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra Puszyste naleśniki z kawowo szpinakowym kuskusem Zielone naleśniki ze szpinakiem
Pizza ze szpinakiem Naleśniki wujka Shreka - dla alergika Domowy makaron dwujajeczny ze szpinakiem i kurczak
Szpinak do obiadu Ziemniaczana śródziemnomorska Łosoś Eli w cieście fillo
Krokiety ze szpinakiem i fetą Naleśniki z serem i szpinakiem Leśny mech, czyli ciasto ze szpinakiem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane