Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Kluski wątróbkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw do garnuszka włożyć wcześniej zalaną bułke wodą odcisnąć z wody. Wątróbkę dokłądnie umyć, oczyścić i wraz z bułką tartą przemielić

Kluski wątróbkowe

Składniki:

Kluski wątróbkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski wątróbkowe
Najpierw do garnuszka włożyć wcześniej zalaną bułke wodą odcisnąć z wody. Wątróbkę dokłądnie umyć, oczyścić i wraz z bułką tartą przemielić przez maszynkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić obraną i posiekana cebulkę i zeszklić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić do smaku przyprawami wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać wszystko. Do garnka wlać wodę, posolić i zagotować, łyżką kłaść kluseczki do gotującej się wody. Gdy wypłyną na wierzch to znak ze sa gotowe. Smacznego!:)

Tagi:

jajko tarta jajka