Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kluski z drobiowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo smaczne kluski z nadzieniem.Propozycja na tani i syty obiad.Mięciutkie kluski i drobiowe nadzienie to pyszne połączenie.

Kluski z drobiowym farszem

Składniki:

Kluski z drobiowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Kluski z drobiowym farszem
Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy i studzimy,następnie mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę.Ziemniaki dzielimy na 4 równe części,jedną część wyjmujemy i w jej miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną.Wbijamy 2 jajka,dodajemy odłożone ziemniaki i zagniatamy ciasto. Cebulę obieramy i gotujemy z umytym filetem do miękkości.Wyjmujemy i razem z cebulą bardzo drobno pokroimy,możemy zmielić w maszynce,następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ciasta odrywamy kawałki,spłaszczamy,nakładamy trochę farszu i zlepiamy formując okrągłe kluski.Kluski gotujemy około 5-10 minut w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Wyjmujemy i podajemy polane stopionym masłem.Z przepisu wyszło mi 16 klusek.