anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kluski z dziurką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kluski można przygotować z ziemniaków które nam zostaną z obiadu z poprzedniego dnia. Pasują do mięs a można je podawać ze skwarkami.

Kluski z dziurką

Składniki:

Kluski z dziurką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z dziurką
Ziemniaki obrać, włożyć do garnka zalać wodą i posolić. Ugotować do miękkości i odcedzić ostudzić a następnie przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić. Do ziemniaków dodać obie mąki oraz żołtka. Dokładnie wymieszać i formować kulki, lekko je spłaszczyć i zrobić dziurkę palcem. Wrzucać na wrzątek i na małym ogniu gotować około 7 minut.