Strona główna Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Mączne « poprzedni | następny »
Bahus

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podawać polane bułką zrumienioną na maśle jako dodatek do pieczeni


trudność: łatwe
czas:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - SKŁADNIKI:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - PRZYGOTOWANIE:

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach, zostawić do przestudzenia. Obrać ze skórki, utrzeć na tarce lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, połączyć z mąką i jajami, posolić. Zagnieść ciasto formując wałeczki o średnicy 2 cm. Kroić skośnie kawałki wielkości 3-4 cm i wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować tak długo aż kluski wypłyną na powierzchnię. .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Bezglutenowe pierogi ze szpinakiem i kurczakiem Naleśniki budyniowe z dżemem wg Zub3ra Pierogi marchwiowo-drobiowo
Naleśniki z japońskim nadzieniem Kokosowe pancakes Naleśniki z dodatkiem oranżady
Tort naleśnikowy z mięsem z dzika Naleśniki ze serem i jagodami Krówka na plackowej wieży
Kolorowe naleśniki z pesto Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane