Strona główna Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Mączne « poprzedni | następny »
Bahus - Przepis na: Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podawać polane bułką zrumienioną na maśle jako dodatek do pieczeni


trudność: łatwe
czas:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - SKŁADNIKI:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - PRZYGOTOWANIE:

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach, zostawić do przestudzenia. Obrać ze skórki, utrzeć na tarce lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, połączyć z mąką i jajami, posolić. Zagnieść ciasto formując wałeczki o średnicy 2 cm. Kroić skośnie kawałki wielkości 3-4 cm i wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować tak długo aż kluski wypłyną na powierzchnię. .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Placuszki z twarogu Pierogi z twarogiem i ziemniakami Naleśniki o smaku migdałowym
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Knedle ze śliwką Naleśniki żytnie z twarożkiem jabłkowym
Naleśniki z otrębami owsianymi przełożone jogurtem Naleśniki z serem Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą
Pizza z pomidorkami koktajlowymi Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką Kakaowe naleśniki z mascarpone i owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane