Strona główna Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Mączne « poprzedni | następny »
Bahus - Przepis na: Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podawać polane bułką zrumienioną na maśle jako dodatek do pieczeni


trudność: łatwe
czas:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - SKŁADNIKI:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - PRZYGOTOWANIE:

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach, zostawić do przestudzenia. Obrać ze skórki, utrzeć na tarce lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, połączyć z mąką i jajami, posolić. Zagnieść ciasto formując wałeczki o średnicy 2 cm. Kroić skośnie kawałki wielkości 3-4 cm i wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować tak długo aż kluski wypłyną na powierzchnię. .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Domowe pity do kebaba Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami
Naleśniki czekoladowe z ananasem Dyniowe racuszki Serowe kluski z dyniowym puree
Pizza rzeźnicka Racuszki dyniowe Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Limonkowo-miętowe naleśniki z serem i brzoskwinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj