Strona główna Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki

Mączne « poprzedni | następny »
Bahus - Przepis na: Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 624
Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Podawać polane bułką zrumienioną na maśle jako dodatek do pieczeni


trudność: łatwe
czas:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - SKŁADNIKI:

Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki - PRZYGOTOWANIE:

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach, zostawić do przestudzenia. Obrać ze skórki, utrzeć na tarce lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, połączyć z mąką i jajami, posolić. Zagnieść ciasto formując wałeczki o średnicy 2 cm. Kroić skośnie kawałki wielkości 3-4 cm i wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować tak długo aż kluski wypłyną na powierzchnię. .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski z gotowanych ziemniaków (szagówki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Kluseczki maślane Racuszki z serkiem wiejskim i jabłkami Pomidorowe placki ala ziemniaczane
Chlebek z otrębami żytnimi Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym Pierogi z kapustą i pieczarkami
Kakaowe placuszki z jabłkami Pierogi z jagodami i migdałami Naleśniki z twarogiem i soczewicą
Kokosowe naleśniki z frużeliną malinową Pierogi z nektarynkami Pierogi z mięsem i pieczarkami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane