sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Kluski z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski z makiem na Wigilię

Kluski z makiem

Składniki:

Kluski z makiem

  • Makaron wcześniej ugotowany
  • 1,5 szklanki maku
  • 3-4 łyżki miodu
  • 4-5 łyżek rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

Kluski z makiem

Mak płuczemy i przelewamy wrzątkiem,dokładnie odsączamy i 3 razy mielimy.Do garnka wlewamy miód,dodajemy mak i bakalie,chwilę smażymy,mieszamy i odstawiamy.Ugotowany makaron mieszamy z masą makową. Jak ktoś chce maże użyć gotowej masy makowej.