caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kluski z makiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Makowo, kluskowo........ świątecznie

Kluski z makiem

Składniki:

Kluski z makiem

 

  • 1 szklanka maku
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 szklanka różnych bakalii
  • 2-3 krople olejku migdałowego
  • 100g makaronu domowego lub krajanki

Sposób przygotowania:

Kluski z makiem
Mak sparzyc, dwukrotnie zmielic w maszynce do mięsa. Dodac miód, olejek migdałowy i bakalie, dokładnie wymieszać. Makaron ugotowac w lekko posolonej wodzie, odcedzić. Połączyć masę makową, z kluskami, wymieszać. Podawać jako deser. W moich stronach jest to jedna z potraw wigilijnych.