Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kluski z twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i trochę inne kluski z twarogu

Kluski z twarogu

Składniki:

Kluski z twarogu

Sposób przygotowania:

Kluski z twarogu

Twaróg zmielić 2 krotnie w maszynce do mięsa. Dodać kaszkę i jajka. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kluski. Obtaczać w tartej bułce. Wrzucać na osoloną wrzącą wodę. Gotować do wypłynięcia klusek na powierzchnię wrzątku. Odcedzić. Polać roztopionym masłem. Podawać z sałatką z pomidorów lub inną surówką. Gdyby okazało się, że masa na kluski jest za rzadka dodać kaszki mannej do uzyskania porządanej konsystencji.

Redakcja poleca: