goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kluski ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetne jako dodatek do zup, sosów.

Kluski ze szpinakiem

Składniki:

Kluski ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kluski ze szpinakiem
Mąkę zalewamy 1/2 szklanką wody i odstawiamy na około 30 minut, przykrywamy ściereczką. Masło rumienimy, dodajemy bułkę tartą, dodajemy do niego posiekany szczypiorek. Do mąki dodajemy jajka, szpinak, przyprawy - ciasto wyrabiamy. Na koniec dodajemy do niego bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy ciasto. Kluski nabieramy łyżką i gotujemy w osolonej wodzie ok. 2-3 minuty.

Tagi:

szpinak tarta