Strona główna Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie

Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie

Kluski « poprzedni | następny »
basia4ab - Przepis na: Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kluski są bardzo dobre.Podaję je z surówką.Można je polać przetopionym chudym boczkiem, lub innym tłuszczem według uznania.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie - SKŁADNIKI:

Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieram, trę na tarle o małych oczkach. Do utartych ziemniaków, dodaje kasze mannę, mąkę, przyprawy według uznania, żółtka a na końcu ubite białka. Ciasto,mieszam.Na gotującą wodę, lekko posoloną, kładę łyżką małe porcję ciasta kluskowego.Ja robię zawsze próbę, czy ciasto nie będzie się rozpadać podczas gotowania.Jeśli się rozpada można dodać więcej kaszy manny. Kluski gotuję około 5 minut.Po ugotowaniu,odsączeniu podaje kluski z surówką. Życzę smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Serowe kluski z dyniowym puree Szpinakowe kluseczki Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym
Kluski ziemniaczane zwane śląskimi Pokrzywowe kluski śląskie Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami
Kluski kładzione z jabłkami Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu Kluski leniwe z suszoną miętą
Kluski z makiem Leniwe kluski serowe Kopytka z cebulkową okrasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane