Strona główna Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie

Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie

Kluski « poprzedni | następny »
basia4ab - Przepis na: Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kluski są bardzo dobre.Podaję je z surówką.Można je polać przetopionym chudym boczkiem, lub innym tłuszczem według uznania.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie - SKŁADNIKI:

Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieram, trę na tarle o małych oczkach. Do utartych ziemniaków, dodaje kasze mannę, mąkę, przyprawy według uznania, żółtka a na końcu ubite białka. Ciasto,mieszam.Na gotującą wodę, lekko posoloną, kładę łyżką małe porcję ciasta kluskowego.Ja robię zawsze próbę, czy ciasto nie będzie się rozpadać podczas gotowania.Jeśli się rozpada można dodać więcej kaszy manny. Kluski gotuję około 5 minut.Po ugotowaniu,odsączeniu podaje kluski z surówką. Życzę smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ziemniaczane kładzione na wodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski z kalafiora Mięciutkie kopytka Serowe kluski z dyniowym puree
Szpinakowe kluseczki Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym Kluski ziemniaczane zwane śląskimi
Pokrzywowe kluski śląskie Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami Kluski kładzione z jabłkami
Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu Kluski leniwe z suszoną miętą Kluski z makiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane