oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Kluski ziemniaczane pieczone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne kluski ziemniaczane pieczone

Kluski ziemniaczane pieczone

Składniki:

Kluski ziemniaczane pieczone

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczane pieczone
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach i utłuc. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i pozostawić na ok 1 godz., a następnie dodać do ziemniaków i lekko wymieszać. Po wyrośnięciu dodać mąkę, osolić, wymieszać i ponownie odstawić na chwilę do wyrośnięcia. Nakładać łyżką porcje ciasta na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Tagi:

ziemniaki