motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kluski ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluski ziemniaczane z mięsem drobiowym

Kluski ziemniaczane z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski ziemniaczane z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczane z mięsem
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Chłodzimy i mielimy. Do zmielonych ziemniaków dodajemy mą kę ziemniaczaną, jajko i wyrabiamy. Kapustę odciskamy i kroimy. Ugotowane mięso obieramy z kości i mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy pokrojoną kapustę jajko i przyprawy. Wyrabiamy. Ciasto ziemniaczane rozwałkowujemy i szkl. wyciskamy kółka. Na każde kółko dajemy przygotowany farsz mięsny i zalepiamy robiąc kółko. Do gotującej się osolonej wody wrzucamy kluski. Od wypłynięcia do góry gotujemy 3 minuty.
Kluski ziemniaczane z mięsem
Ugotowane ziemniaki mielimy maszynką do mięsa
Kluski ziemniaczane z mięsem
Kapustę odciskamy i kroimy na małe kawałeczki
Kluski ziemniaczane z mięsem
Ugotowane mięso mielimy i dodajemy jajko, kapustę, przyprawy. Wyrabiamy farsz
Kluski ziemniaczane z mięsem
Ciasto ziemniaczane wałkujemy, wyciskamy szkl. kółka. Na każde kółko dajemy farsz i zaklejamy