anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kluski ziemniaczane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i szybka propozycja obiadu z ziemniakami które pozostały nam od poprzedniego obiadu, kluski są delikatne i smakowite.

Kluski ziemniaczane z mięsem

Składniki:

Kluski ziemniaczane z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczane z mięsem
Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać do nich obie mąki, sól i jajko dokładnie wyrobić ciasto. Boczek pokroić i włożyć na patelnię, dodać pokrojoną cebulę przyprawić i udusić, wystudzić. Cebulę i boczek zmielić dodać jajko oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrobić. Brać ciasto w dłonie na środek ać trochę farszu i dokładnie zlepić kluski. Gotować około 7 minut na osolonej wrzątku.