katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kluski ziemniaczane z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Główne składniki obiadu miałam "z wczoraj"

Kluski ziemniaczane z sosem

Składniki:

Kluski ziemniaczane z sosem

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczane z sosem
Kotlety dzielimy na ćwiartki, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Oprószamy mąką i podlewamy wodą energicznie mieszając. Dodajemy kostkę mięsną i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Ziemniaki przeciskamy przez praskę albo dobrze ubijamy. Ja miałam ziemniaki od obiadu i myślę że właśnie tyle ich było co podałam w przepisie. Do ziemniaków dodajemy mąkę, wbijamy jajka i zarabiamy masę. Masa musi być zwięzła. Nabieramy masę łyżką i kładziemy na gotującą, posoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch wybieramy łyżką cedzakową. Podajemy z przygotowanym sosem albo innym sosem mięsnym.