Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kluski ziemniaczane z zieleniną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajna alternatywa dla ziemniaków. Kluski wyśmienicie smakują z sosem i pieczenią

Kluski ziemniaczane z zieleniną

Składniki:

Kluski ziemniaczane z zieleniną

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczane z zieleniną
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Dodać usmażoną posiekaną cebulę z bardzo drobno pokrojonym boczkiem, jajko, mąkę, bułkę tartą, szczypiorek i koperek. przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagnieść ciasto. Na stolnicy uformować wałek, pokroić jak kopytka. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Po wypłynięciu na wierzch, wyjmować łyżką cedzakową.