renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kminkowa karkówka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Soczysta karkówka kminkowa z kminkiem, papryką i maggi. Idealna nie tylko na kanapki.

Kminkowa karkówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kminkowa karkówka

 

 

Sposób przygotowania:

Kminkowa karkówka
Mięso umyć i osuszyć, a następnie natrzeć kminkiem, papryką słodką i magii. Na dno naczynia do marynowania położyć ziele angielskie i liście laurowe, na nie dać natarte mięso i umieścić w chłodnym miejscu przynajmniej na dobę. Po tum czasie naczynie żaroodporne natłuścić olejem rzepakowym, przełożyć mięso, posypać solą i pieprzem i piec pod przykryciem przez 1,5 godziny w 160 stopniach. Następnie mięso odkryć i podwyższyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze pół godziny. Po wystudzeniu podawać pokrojone na plastry.
Kminkowa karkówka
Umytą karkówkę natrzeć mielonym kminkiem i papryką i magą.
Kminkowa karkówka
Piec pod przykryciem w 160 stopniach a potem w 180.