Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Knedelki ryżowe

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryz opłukać, ugotowac na sypko w rosole. Do ugotowanego ryżu dodać starty ser, masło,

Knedelki ryżowe

Składniki:

Knedelki ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Knedelki ryżowe
Ryz opłukać, ugotowac na sypko w rosole. Do ugotowanego ryżu dodać starty ser, masło, rozbite jajko, wymieszać i przyprawić do smaku. Rozłożyć równą warstwę na zwilżonej tacy i odstawić do ostygnięcia. Szynkę pokrajać  wdrobną kostkę, podsmażyć z cebulą na oleju, dodać pokrajany w kostkę ser topiony, wymieszac i przyprawić. Z przestudzonego ryżu formować knedelki nadziewając przygotowanym farszem, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.