asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

knedle czeskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny pomysł na obiad :)

knedle czeskie

Składniki:

knedle czeskie

 

Sposób przygotowania:

knedle czeskie
Bułkę tartą zalać mlekiem i pozostawić na pół godziny aby nasiąkła. Gdy bułka rozmięknie dodać sól, mąkę. Żółtka utrzeć z masłem, z białek zrobić pianę. Dodać do bułki. Dokładnie wymieszać aż powstanie ciasto, Wyrabiać okrągłe knedle. Zagotować wodę z odrobiną soli. Wkładać knedle na wrzącą wodę. Gotować ok 10 min, aż napęcznieją. Odsączyć na druszlaku. Najlepiej polać do podania roztopionym masłem.