basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Knedle czeskie 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały dodatek do mięsa.

Knedle czeskie 3

Składniki:

Knedle czeskie 3

 

Sposób przygotowania:

Knedle czeskie 3
Bułkę pokroić w kosteczkę. Boczek pokroić, stopić. Do stopionego boczku dodać bułkę, wymieszać i wstawić do piekarnika na kilka minut w celu wysuszenia grzanek. Z mąki, jajka, drożdży i mleka przygotować ciasto, odstawić by wyrosło. Jak już wyrośnie łączymy je z grzankami, wyrabiamy jeszcze raz, i jeszcze pozostawiamy do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formujemy kule ( ręce musimy mieć zmoczone w zimnej wodzie, by ciasto nie przywierało). Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 15 minut.