Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Knedle drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i sycące danie .Dzieci je bardzo lubią .

Knedle drożdżowe

Składniki:

Knedle drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Knedle drożdżowe
Mąkę przesiać połączyć z mlekiem ,cukrem i drożdżami.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Dodać jajka rozmącone i masło.
Dodać szczyptę soli i dokładnie wyrobić rękami.
Z ciasta uformować knedle ,odstawić znów w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Na garnku z wrzątkiem ułożyć sito lub zawiązać na bokach pieluchę tetrową ,włożyć knedle.
Gotować pod przykryciem około 30 minut .
Podawać z konfiturą i śmietaną .