jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Knedle pikantne z ziemniaków i sera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

knedle pikantne z ziemniaków i sera polecane na obiad

Knedle pikantne z ziemniaków i sera

Składniki:

Knedle pikantne z ziemniaków i sera

 

Sposób przygotowania:

Knedle pikantne z ziemniaków i sera
Jajko ugotować na twardo.Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę.
Odłożyć 2 łyżki zmielonych ziemniaków na farsz.
Z reszty ziemniaków, jajka, mąki i szczypty soli zagnieść ciasto.
NADZIENIE:
Twaróg oraz ugotowane na twardo jajko przekręcić przez maszynkę. wymieszać z przesmażoną na tłuszczu cebulą, zmielonymi ziemniakami.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną papryki. Masę dokładnie rozetrzeć.
Z ciasta ziemniaczanego grube wałki pokrajać w plastry, na środek każdego nakładać farsz.
Zlepiać okrągłe knedle, obtaczać w mące. gotować we wrzącej osolonej wodzie 3-5 minut.
Podawać okraszone i posypane posiekaną zieleniną.