Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Knedle z bułki tartej i sera twarogowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Knedle z bułki tartej to dobry sposób na szybkie danie.

Knedle z bułki tartej i sera twarogowego

Składniki:

Knedle z bułki tartej i sera twarogowego

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z bułki tartej i sera twarogowego
Boczek pokroić w kostkę i wytopić na smalcu. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Ser twarogowy zmiksować. Tartą bułkę zalać mlekiem i pozostawić na kilka minut. Gdy napęcznieje dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, żółtka, cebulę, zmiksowany ser twarogowy, natkę pietruszki, szczyptę soli i pieprzu. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Z masy formować okrągłe knedle, wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 7-8 minut. Podawać okraszone stopionym boczkiem.