malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Knedle z ciasta pierogowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Takie kule mają fajny inny smak.Są tanie w wykonaniu i bardzo smaczne. Moja rodzina je uwielbia. Dlatego często je gotuję.

Knedle z ciasta pierogowego

Składniki:

Knedle z ciasta pierogowego

 

Sposób przygotowania:

Knedle z ciasta pierogowego
Mąkę mieszamy z solą, wbijamy jajko, wlewamy olej, wyrabiamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy wody lub mąki. Ziemniaki gotujemy i tłuczemy lub rozgniatamy, dodajemy do nich posiekany por, pokrojoną w kostkę paprykę, solimy, bierzemy w dłoń porcję ciasta pierogowego , rozpłaszczamy na dłoni, wkładamy porcję farszu, zlepiamy i formujemy kule, gotujemy w osolonym wrzątku 4 minuty.