Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Knedle z jabłkami w orzechowej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Knedle w nowym wydaniu. W środku z miękkimi i smacznymi jabłkami. Prażone orzechy nadają im szczególnego charakteru. Polecam!

Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Knedle z jabłkami w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Knedle z jabłkami w orzechowej panierce
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem. Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać do nich pozostałe składniki knedli i dokładnie połączyć. Wyłożyć na stolnicę i obficie oprószając mąką uformować wałek o średnicy ok 5cm. Kroić plastry, nakładać jabłka i zawijać formując kulki. Gotować w lekko osolonej wodzie. W tym czasie zmielić orzechy i uprażyć na patelni z dodatkiem cukru. Knedle odsączać z wody i wrzucać na patelnię z orzechami. Obtaczać i podawać. Smacznego!
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce
Jabłka pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem.
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce
Uformować ciasto w wałek i pociąć na plasterki.
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce
Gotować knedle w lekko osolonej wodzie 3 min od wypłynięcia.
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce
Gorące knedle obtaczać w uprażonych orzechach.