Knedle z kaczym farszem

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Knedle z kaczym farszem

Sycące i treściwe knedle z kaczym farszem. Oryginalny farsz na pewno zasmakuje wielbicielom knedli. Warto zrobić - dla odmiany!

Składniki:

Knedle z kaczym farszem

 

Sposób przygotowania:

Knedle z kaczym farszem
1. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle klarowanym. Mięso z kaczki drobno pokrój, podsmaż na maśle. Podlej odrobiną wywaru, dodaj cebulę. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Ziemniaki ugotuj, odcedź, dokładnie osusz, wystudź. Zmiel je lub przepuść przez praskę, dodaj obie mąki, jajka i sól. Szybko zagnieć ciasto, tak by nie zdążyło zrobić się rzadkie. Ciasto podziel na kawałki.

3. Z każdego kawałka uformuj kulkę, spłaszcz ją, nałóż farsz, zlep brzegi, uformuj kulę. Knedle wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 8 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.