jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Knedle z morelami z ciasta parzonego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ulubione w lecie na obiad

Knedle z morelami z ciasta parzonego

Składniki:

Knedle z morelami z ciasta parzonego

 

Sposób przygotowania:

Knedle z morelami z ciasta parzonego
Wodę 300 ml zagotować z masłem, wsypać mąkę i mieszając gotować na wolnym ogniu, aż masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdjąć z ognia i energicznie mieszając wbijać pojedyńczo jajka, dobrze ostudzić. Uformować na stolnicy gruby wałek, pociąć na plastry i zwijać w nie morele, aby cały owoc był dokładnie owinięty. Gotować kilka minut w lekko osolonej wodzie i wyjmować łyżką cedzakową. Obtoczyć w zrumienionej na maśle tartej bułce i posypać cukrem pudrem.