Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Knedle z serem feta

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zamiast koperku jeśli ktoś woli można dodać natkę pietruszki.

Knedle z serem feta

Składniki:

Knedle z serem feta

 

  • Ciast;
  • 60dag.ugotowanych ziemniaków,
  • 1i1/2szkl.mąki,
  • 1 jajko,
  • sól`
  • Nadzienie;
  • 1op.sera feta,
  • 2 łyżki ugotowanych przeciśniętych przez praskę ziemniaków,
  • 2 łyżki posiekanego koperku,
  • 1 łyżka gęstej śmietany,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Knedle z serem feta
Ziemniaki przecisnąć przez praskę,dodać mąkę,jajko,sól i wyrobić ciasto.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać ziemniaki,śmietanę i koperek,doprawić do smaku pieprzem i odrobiną soli,wymieszać.Z ciasta formować placuszki,nałożyć nadzienie i starannie zlepić knedle.Wrzucać na wrzątek i gotować 4 min.od momentu ponownego wrzenia.Podawać polane zrumienioną na maśle tartą bułką.