knedle z ziemniakami i serem

asiulkap1991 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 69
knedle z ziemniakami i serem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

danie obiadowe z wykorzystaniem ziemniaków


trudność: średne
czas:

knedle z ziemniakami i serem - SKŁADNIKI:

knedle z ziemniakami i serem - PRZYGOTOWANIE:

jedno jajko ugotować na twardo. Ziemniaki obrać, umyć dokładnie i ugotować, po ugotowaniu ugnieść(można zmleć w maszynce będzie ciasto gładsze). Dwie łyżki ziemniaków odłożyć na farsz. Z ziemniaków zmielonych, mąki i jajka zagnieść ciasto. Twaróg odcisnąć i przemleć w maszynce, wraz z jajkiem ugotowanym. Cebulę obrać, umyć, pokroić drobno i przesmażyć na oleju na szklisto. Cebulę dodać do ziemniaków, które odłożyliśmy na farsz, dodać do tego twaróg, wymieszać. Doprawić solą, gałką muszkatołową i pieprzem, ponownie dokładnie wymieszać farsz. Z ciasta na knedle formować placuszki do których dodajemy farsz. Trzeba je dobrze skleić, obtoczyć w mące. Gotować ok 5 min w osolonej lekko wodzie. Masło roztopić i polewać ugotowane knedle. Posypać natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do knedle z ziemniakami i serem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Smażone ziemniaczane kulki Smażone ziemniaczki
Odsmażane kluski dyniowo - ziemniaczane Eli Kopytka dyniowo - ziemniaczane Eli Pieczone ziemniaczki z oregano
Pieczone ziemniaczki z szalotką i masłem Placki cukiniowo-ziemniaczne Królewska kartoflanka
Szare kluski z żytnią mąką Babka ziemniaczana z ciecierzycą i boczkiem Duszone warzywa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane