Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kocie oczko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wyjątkowo mocny koktajl, równie atrakcyjny jak biżuteria

Kocie oczko

Składniki:

Kocie oczko

 

  • 2 miarki dżinu
  • 1 1/2 miarki wytrawnego wermutu
  • wydestylowana z przefermentowanej czarnej wiśni morello, o gorzkim smaku migdałowym pochodzącym z mielonych pestek wiśniowych.

 

  • 1/2 miarki triple sec(grupa słodkich likierów pomarańczowych)
  • 1/2 miarki soku z cytryny
  • pokruszony lód
  • 1/2 miarka wody

Sposób przygotowania:

Kocie oczko
Wstrząsnąć dżin, wermut, kirsz, triple sec i sok z cytryny razem z lodem, aż składniki zostaną silnie schłodzone. Przecedzić do schłodzonego kieliszka i dodać odrobinę wody przed podaniem.

Tagi:

kirsz lody