szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

kociołek mięsno-warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny misz masz warzywno mięsny

kociołek mięsno-warzywny

Składniki:

kociołek mięsno-warzywny

 

  • 300 gram szynki wędzonej
  • 200 gram żeberek
  • 300 gram wedzonej kiełbasy
  • 5 czerwone papryki
  • 1 papryka chilli
  • 4 cebule
  • 4 zabki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • łyżka kminku
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 szklanki czerwonego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

kociołek mięsno-warzywny
Kiełbasę pokroić na plasterki a szynkę w kostkę.Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski.Czosnek obrać i drobno posiekać.Żeberka umyć,osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem, podsmaży na suchej patelni, dodać czosnek i kminek, przykryć i chwile razem dusi.Dodać paprykę, kielbasę i szynke.Całość podlać rosołem.Wszystko dusić razem do odparowania.Doprawić majerankiem, drobno pokrojoną chilli, solą i pieprzem, zalac winem.Danie przełożyć do żaroodpornego naczynia i włożyc do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 2 godziny.Podawać ze świeżym pieczywem lub z ziemniakami z wody, zależy kto co lubi.