gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Kociołek rozmaitości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki sposób na pyszny obiad.

Kociołek rozmaitości

Składniki:

Kociołek rozmaitości

 

  • 60 dag okrawków różnych mięs
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • słodka i pikantna papryka w proszku
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 1 kawałek ostrej papryczki
  • 1 kawałek selera
  • natka pietruszki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ulubione świeże i suszone przyprawy
  • koperek,szczypiorek,rzeżucha

 

Sposób przygotowania:

Kociołek rozmaitości
Przygotuj patelnię. Rozgrzej na niej olej i podsmaż na rumiano kawałki mięsa. Następnie przełóż je do garnka. Na tej samem patelni zeszklij pokrojoną w krążki cebulę. Dodaj do mięsa. Do garnka wlej niedużą ilość wody i duś razem pod przykryciem. Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne. Pokrój ją w paseczki. Pieczarki umyj, a większe pokrój. Na ciągle tej samej patelni obsmaż pieczarki i zdejmij z patelni. Potem paprykę i pokrojonego selera. Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Dodaj je wraz z pieczarkami, papryką i selerem do garnka. Duś ok. 30 min. Kiedy mięso będzie zupełnie miękkie przypraw do smaku solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Posyp zieleniną.

Tagi:

przyprawy