luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne zapiekanki w kamionce

Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką

 

 

Sposób przygotowania:

Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką
Aby przygotować kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką należy: ryż ugotować na bulionie i ostawić pod przykryciem do przestygnięcia. Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i pokruszonym serem, doprawić solą i pieprzem. 3 kamionkowe miseczki posmarować tłuszczem rozłożyć ryż i lekko wyrównać, na ryżu rozłożyć mięso i przykryć plasterkami mozzarelli, posypać oregano i zapiec w temp ok 200 st . przez ok 40 min. Podawać z konserwowym ogórkiem lub sezonową sałatką.
Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką
Etap 1