niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Kociołek z pieca

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i sycące danie na zimowe dni ,mięso wołowe z papryką ,cebulką i czosnkiem rozgrzeje każdego zmarźlaka.

Kociołek z pieca

Składniki:

Kociołek z pieca

 

Sposób przygotowania:

Kociołek z pieca
Mięso myjemy osuszamy i nacieramy przyprawami następnie oprószamy mąką i obsmażamy na rumiano na oleju w dużym żeliwnym garnku. Do garnka dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę i pokrojoną w paski paprykę następnie do garnka dodajemy 1/2 szklanki wody i ząbki czosnku przepuszczone przez praskę.Garnek przykrywamy pokrywką i wstawiamy na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni co jakiś czas mieszamy. Podajemy z bagietką lub kaszą pęczakiem.

Tagi:

wołowina