dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kokardki po wegetariańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron kokardki z czerwoną papryką, cebulą, brokułem i kotletami sojowymi. Smaczne, pożywne danie :)

Kokardki po wegetariańsku

Składniki:

Kokardki po wegetariańsku

 

Sposób przygotowania:

Kokardki po wegetariańsku

Krok 1:

Kokardki po wegetariańsku
Kotlety gotujemy a warzywa kroimy w mniejsze kawałki.

Kotlety gotujemy w przyprawionej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Kroimy w paseczki. Warzywa myjemy i osuszamy. Brokuł dzielimy na malutkie różyczki.

Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w paseczki. Obraną cebulę i czosnek siekamy.

Krok 2:

Kokardki po wegetariańsku
Wszystkie warzywa dusimy do miękkości na oliwie.

Na oliwie szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy brokuł i chwilę smażymy. Następnie dodajemy paprykę i dusimy, aż warzywa zmiękną.

Doprawiamy do smaku.

Krok 3:

Kokardki po wegetariańsku
Ugotowany makaron dodajemy do uduszonych warzyw.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy do warzyw i dokładnie mieszamy. Chwilę podgrzewamy.
Smacznego!