dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Kokardki z anchois i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakuje super!Kocham makaronowe wariacje!

Kokardki z anchois i tuńczykiem

Składniki:

Kokardki z anchois i tuńczykiem

 

  • paczka makaronu kokardki lub innego,jak kto woli
  • puszka tuńczyka w oleju
  • puszka filecików anchois w oleju
  • mały słoiczek kaparów
  • zielone oliwki bez pestek
  • sól, pieprz
  • 10 dag startego sera żółtego

Sposób przygotowania:

Kokardki z anchois i tuńczykiem
Makaron ugotować al dente. Na patelnię wyłożyć tuńczyka i anchois razem z olejem.Podgrzać, dodać kapary i oliwki odsączone z zalewy, doprawić pieprzem do smaku. Następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.Posypać po wierzchu startym serem.