Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Kokardki ze szparagami i serkiem kozim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Farfalle z zielonymi szparagami i serkiem kozim w śmietanowym sosie. Proste i szybkie danie dla miłośników makaronów.

Kokardki ze szparagami i serkiem kozim

Składniki:

Kokardki ze szparagami i serkiem kozim

 

Sposób przygotowania:

Kokardki ze szparagami i serkiem kozim
1. Makaron ugotować al dante. Szparagi obrać w 1/3 od dołu, odłamać końce. Gotować ok 10 min tak, by główki wystawały ponad poziom wody. Pokroić na 3 cm części.

2. Śmietanę oraz połowę serka koziego, podgrzewać w rondlu, zagotować. Można doprawić solą, pieprzem. Zdjąć z ognia, dodać makaron i szparagi, wymieszać.

3. Wyłożyć na talerz, udekorować kawałkami sera koziego i kolorowym pieprzem.