alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Kokosanki na maśle

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jeśli lubicie kokos lub macie nadmiar białek musicie je upiec. Kokosanki są mięciutkie i rozpływają się w ustach.

Kokosanki na maśle

Składniki:

Kokosanki na maśle

 

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki na maśle
W garnku roztopić masła dodać cukier i wymieszać. Zdjąć z ognia wlać mleko kokos wymieszać i odłożyć do przestudzenia. Białka ubić na sztywno dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Do białek dodać masę kokosową i ponownie wymieszać do połączenia się mas. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką kłaść kokosanki w niewielkich odstępach. Piec w 180 stopniach około 15 minut aż kokosanki będą rumiane. Po wyjęciu z pieca studzić na metalowej kratce.