Kokoski
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Ciasteczka i desery Michaeli

Ciastka « poprzedni | następny »
misia14 - Przepis na: Kokoski offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 288
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kokoski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Kokoski - małe co nieco do kawy


trudność: średne
czas:

Kokoski - SKŁADNIKI:

  • 6 białek
  • 6 kopiastych łyżek cukru
  • Ok.400-500g kokosu
  • Polewa czekoladowa do dekoracji

Kokoski - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić, dodając stopniowo cukier. Ubijać tak długo aż masa będzie lśniąca i cukier rozpuszczony. Wsypywać porcjami kokos i mieszać delikatnie łyżką (kokosu tyle ile przyjmą białka). Nakładać łyżeczką małe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja zamiast papieru używam okrągłych opłatków. Piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni. Po wystudzeniu można popisać polewą.

SMACZNEGO!

W tym przepisie możemy dowolnie zwiększać lub zmniejszać proporcje składników.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kokoski (strona 1 z 1)  
Dorcia

Dorcia
offline

2010-11-16 19:28
Cos dla mnie,uwielbiam kokos..::)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo-cytrynowym Muffiny z kisielem Muffiny owsiane z rodzynkami
Francuskie ciasteczka z makiem Muffiny z jagodami i czekoladą Makowe muffiny z białą czekoladą
Kakaowe babeczki z kremem kawowym Muffiny marmurkowe Rogaliki z dodatkiem ziemniaków
Kruche rogaliki z powidłami Racuchy dyniowe Bułeczki z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane