SUPERPRZEPIS

Kokosowe babeczki z owocami.

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Kokosowe babeczki z owocami.

Do ciasta można dodać odrobinę aromatu migdałowego.

Składniki:

Kokosowe babeczki z owocami.

 

  • 2 szkl mąka pszenna,
  • 20 dag masło,
  • 10 dag cukier puder,
  • 2 szt żółtka,
  • 2-3 łyżki wiórki kokosowe,
  • 1 szkl owoce,
  • bita śmietana w spray,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe babeczki z owocami.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnicę dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder i wiórka kokosowe, wlać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i wylepić foremki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu wyjąć z foremek, napełnić owocami i ozdobić bitą śmietaną.