Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kokosowe kuleczki Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kokosowe kuleczki Rafaelo przygotowałam bez użycia jajek. Deserek ten jest banalnie prosty a prezentuje się i smakuje naprawdę świetnie

Kokosowe kuleczki Rafaello Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe kuleczki Rafaello

 

  • 100 g masła
  • 1,/ szklanki cukru pudru
  • 85 g herbatników
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 80 g wiórków kokosowych
  • migdały bądź płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Kokosowe kuleczki Rafaello
Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Kiedy całość połączy się dodajemy śmietanę, a następnie około 5 łyżek wiórków kokosowych 0 całość dokładnie miksujemy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Herbatniki kruszymy na drobniutko. Dodajemy do schłodzonej masy i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy placuszki na których układamy -płatki migdałowe bądź migdała i zawijamy formując kuleczki. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki by się schłodziły na 2-3 godziny.
Kokosowe kuleczki Rafaello
Do utartego masła z cukrem pudrem i śmietaną dodajemy kokos
Kokosowe kuleczki Rafaello
Do schłodzonej masy dodajemy pokruszone herbatniki
Kokosowe kuleczki Rafaello
Z powstałej masy formujemy placuszki nakłądamy midgały badź wiórki i formujemy kulki
Kokosowe kuleczki Rafaello
Uformowane kuleczki obtaczamy w wiórka kokosowych