Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe pancakes z miodem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Naleśniki kokosowe z miodem to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne śniadanie. Wspaniale smakują z konfiturą lub syropem klonowym.

Kokosowe pancakes z miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe pancakes z miodem

 

  • 3 jajka
  • 1,5 szkl mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag mąki tortowej
  • 15 dag mąki kokosowej
  • 3 dag masła
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • konfitura
  • syrop klonowy
  • pestki granatu

Sposób przygotowania:

Kokosowe pancakes z miodem
Masło, cukier waniliowy i olej kokosowy podgrzać z mlekiem i rozpuścić, wymieszać z miodem, ostudzić.W misce połączyć obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać.

Do drugiej miski wbić całe jajka, zmiksować, połączyć z mlekiem, szczyptą soli i mąką, dokładnie wymieszać.

Na rozgrzaną suchą patelnię teflonową wlewać małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. 
Kokosowe pancakes z miodem
Mleko podgrzać z masłem i cukrem waniliowym.
Kokosowe pancakes z miodem
Całe jajka wbić do miski i dokładnie zmiksować.
Kokosowe pancakes z miodem
Połączyć z mąką i pozostałymi składnikami.
Kokosowe pancakes z miodem
Na suchej patelni smażyć rumiane placuszki.