ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Kokosowiec na andrutach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie, łatwe i bardzo smaczne.Danie idealne na niedzielny deser.

Kokosowiec na andrutach

Składniki:

Kokosowiec na andrutach

 

  • 5 dużych wafli andrutów
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 2/3 kostki masła
  • 3 łyżki likieru kokosowego

 

  • DEKORACJA
  • 1/2 opakowania polewy z gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Kokosowiec na andrutach
1.Białą czekoladę połam na kawałki.Przełóż do metalowej miseczki.Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą. czas mieszając, rozpuść czekoladę. Odstaw do przestudzenia. 2.Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj do niego małe porcje czekolady. Stale ucieraj składniki mikserem. Gdy powstanie gęsty krem, dodaj do niego wiórki kokosowe i alkohol.Wymieszaj.Wafle przełóż przygotowanym kremem. 3.Na mazurku połóż deseczkę. Obciąż ją i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Polewę czekoladową stop według przepisu na opakowaniu.Posmaruj nią połowę mazurka.Udekoruj ciasto według uznania.

Tagi:

czekolada