Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kokosowiec na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast jogurtu, możemy dać kefir

Kokosowiec na zimno

Składniki:

Kokosowiec na zimno

 

  • 300 g wiórki kokosowe
  • 1 paczka biszkopty
  • 2 śnieżki
  • 2 szt galaretki wiśniowe
  • 3/4 szkl cukier
  • 500 ml jogurt naturalny
  • 2 szkl mleko

 

 

Sposób przygotowania:

Kokosowiec na zimno
W tortownicy ułożyć biszkopty.
Wiórki połączyć z jogurtem naturalnym , cukrem, wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić.
Schłodzone mleko wlać do miski, wsypać 2 śnieżki i ubijać mikserem ok. 5 minut.
Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.
Wyłożyć na biszkopty masę i wstawić do lodówki.

Tagi:

biszkopt