2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kokosowo-malinowy sernik z musli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Sernik na zimno który powstał z tego co miałam w lodówce,schłodzony na pełnoziarnistym musli to wspaniały deser który rozpływa się w ustach o malinowo-kokosowym posmaku.

Kokosowo-malinowy sernik z musli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowo-malinowy sernik z musli

 

  • Na formę 27/15 cm

 

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 250 g twarożku półtłustego
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 150 g musli zbożowego
  • 150 g świeżych malin
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Kokosowo-malinowy sernik z musli
Dobrze schłodzoną kremówkę z lodówki ubić na sztywno,dodając pod koniec miksowania cukier puder,wlać równie zimne mleczko kokosowe,zmiksować ,twarożek zemleć w maszynce do mięsa,dodać do masy razem z sokiem cytrynowym. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i lekko ciepłą cienkim strumieniem wlać do masy miksując do połączenia. Formę wyłożyć folią spożywczą wysypać na dno połowę musli wylać masę,powciskać umyte i osuszone maliny,posypać wierzch resztą musli,schłodzić w lodówce 2-3 godziny lub najlepiej zostawić na całą noc. Przed podaniem kroić na plastry.
Kokosowo-malinowy sernik z musli
śmietanę miksujemy z pudrem wlewamy mleczko kokosowe
Kokosowo-malinowy sernik z musli
formę wykałdamy folią posypujemy połową musli
Kokosowo-malinowy sernik z musli
do masy śmietanowo-kokosowej dodajemy zmielony twarożek
Kokosowo-malinowy sernik z musli
wylewamy masę serową wciskamy maliny posypujemy musli chłodzimy

Tagi:

ciasto sernik