Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kokosowy deser jaglany z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kasza jaglana gotowana z mlekiem kokosowym, do tego soczyste jagody i uprażone wiórki kokosowe - lepsze niz kupne słodycze a jakie zdrowe :)

Kokosowy deser jaglany z jagodami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kokosowy deser jaglany z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Kokosowy deser jaglany z jagodami
Kasze jaglaną wsypać do rondelka, przepłukać kilka razy wodą, przelać wrzątkiem. Odcedzić, zalać mlekiem, dodać ksylitol, gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie mleko.

Następnie dodać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć i odstawić aż kasza wchłonie mleko kokosowe, przestudzić.

Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoto. Wystudzić.

Kaszę przełożyć do 3 pucharków na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone jagody.

Posypać wiórkami kokosowymi i podawać od razu lub po schłodzeniu.
Kokosowy deser jaglany z jagodami
Kasze jaglaną wsypać do rondelka, przepłukać kilka razy wodą, przelać wrzątkiem. Odcedzić, zalać mlekiem, dodać ksylitol, gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie mleko.
Kokosowy deser jaglany z jagodami
Następnie dodać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć i odstawić aż kasza wchłonie mleko kokosowe, przestudzić.
Kokosowy deser jaglany z jagodami
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoto. Wystudzić.
Kokosowy deser jaglany z jagodami
Przestudzoną kaszę przełożyć do 3 pucharków
Kokosowy deser jaglany z jagodami
posypać jagodami

Tagi:

deser owoce