marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kokosowy krem z dyni z tofu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Dynię obrać i pokroić.Wlać do rondla bulion ,dodać pastę curry,za- -gotować,mieszać,dodać pokrojoną dynię.Gotować,zmiksować,dodać resztę.

Kokosowy krem z dyni z tofu.

Składniki:

Kokosowy krem z dyni z tofu.

 

  • 1 kg.dyni,
  • 200 g.tofu,
  • 1 łyżka tajskiej pasty curry,
  • 1 l.bulionu warzywnego,
  • 250 ml.mleczka kokosowego,
  • 1 pęczek natki kolendry,
  • 1 pęczek mięty,
  • 2 czerwone papryczki chilli.

Sposób przygotowania:

Kokosowy krem z dyni z tofu.
Do rondla wlać bulion,zagotować,dodać pastę curry,mieszając,go-
-tować kilka minut,aż się rozpuści,dodać obraną i pokrojoną na ka-
-wałki dynię.Gotować pod przykryciem ok.20 min.zmiksować.Dod-
-ać mleczko kokosowe oraz pokrojone w kosteczkę tofu,zagotować,przelać do miseczek,każdą porcję posypać drobno
posiekanymi chilli,pozbawionymi pestek i ziołami.Podawać.

Tagi:

tofu ser dynia